Terapi & Heste

Selvudvikling/Terapi
med heste inddraget – hos Stald Plus


Om terapi og personlig udvikling
Igennem årene, har Gitte Sperling udviklet tre former for terapi med heste inddraget, to forskellige, hvor du rider på hest, samt én hvor du ikke rider, men hvor terapien foregår ved aktiviteter sammen med hest og psykoterapeut.
(Andre aktiviteter uden terapi, hvor målet er læring og selvudvikling finder du under kurser )

Terapi med hest

Med ridning:
Rideterapi

  • Psykoterapeutisk ridning
  • Pædagogisk special tilrettelagt ridning

Uden ridning:

  • Psykoterapi med heste inddraget
    Inkluderer bl.a. også kommunikationstræning,og personlig udvikling, med målbart kompetenceløft.

Hesteterapi – terapi med hest?
Terapi med hest er ikke at give hesten terapi!
Terapi med heste er, når jeg inviterer hesten til at deltage i sessioner hvor mennesker er i psykoterapi med tilsigtet læring og udvikling af bestemte kompetencer.

Hvad er psykoterapi med heste inddraget
Psykoterapi med heste, består af aktiviteter med hest, særligt tilrettelagt det enkelte menneske, eller en hel gruppe af mennesker.
Psykoterapi med heste er intens, empatisk, givende og lærende intervention, der kan anvendes i de fleste læringssituationer og terapi forløb. Der foregår bevidst terapeutisk intervention i aktiviteterne.

Udgangspunktet er altid den enkelte og vedkommendes aktuelle problematikker
Med den psykodynamiske form gives mulighed for at indgå i særligt helende følelsesarbejde, og at arbejde med tankemønstre, adfærds-, og handlemønstre, når behovet er kropterapi, med heling af angst eller ptsd, så kan enhver psykoterapi få et både fagligt og menneskeligt løft ved hjælp af terapeutisk intervention sammen med heste.

Heste inddraget i terapi, læring , coaching og selvudvikling

En unik måde at lære, at udvikle sine personlige kompetencer, at indgå i terapeutisk intervention. Aktiviteter tilpasses specifikt aldersgruppe børn, unge, voksne, ældre uanset køn, familie, og andre grupper, samt læringspunkt og livstemaer.

Selvudvikling
Er ikke nødvendigvis terapi eller behandling men er et aktivt samarbejde omkring personlige problematikker udviklingspunkter kan opsættes som coaching eller kursusforløb. Vejen til større selvindsigt og handlemuligheder. På job, i arbejdsgruppen og familien.

Terapi med heste tilbydes i forløb
Terapi med heste tilbydes som udgangspunkt ikke som enkeltstående éngangs sessioner. I forbindelse med anden terapi og samtale på Gittes klinik, kan enkeltstående sessioner med heste sagtens indlægges i et forløb.

Alle kan deltage uanset mobilitet, med- eller uden for kendskab til heste
Terapi med hest og selvudvikling med hest – har intet at gøre med ridning eller hesteerfaring (i traditionel forståelse) så ryttere der anser sig selv som dygtige og erfarne, vil opleve samme terapeutiske effekt som alle andre uden hesteerfaring. Terapi med heste har intet at gøre med horsemanship, eller træning af hest.
Også mennesker med med fysiske handikap, kørestolsbrugere, samt mennesker med syns- , høre handikap, små børn samt ældre mennesker kan deltage i terapi med hest.
Der vil kunne opnås gode resultater og stor fremgang når der arbejdes med kommunikations former, assertion, adfærd, emotioner, reaktioner, empati, nærvær, autensitet.
For den der ønsker et spirituelt forum at udvikle sig i, er det helt unikt at arbejde sammen med heste.

Ventetid
Vil du i et terapiforløb med hest kan du bestille tid til en forsamtale og forvente at begynde i dit forløb umiddelbart efter.

Egner terapien sig til dig?
Du kan gå i terapi sammen med hest uanset om du har dybere liggende problematikker, har en psykiatrisk diagnose, du mærker en lille angst eller en stor frygt, eller du har det helt fint og egentlig ikke behøver terapi, eller du blot er nysgerrig efter hvad heste kan bringe af forandring  til din personlige udvikling (selv om du er bange for heste eller ikke bryder dig om heste vil terapien stadi være effektiv for dig).

Hvis rideterapi er det et krav at du vejer under 90 kg, at du er selvhjulpet (mht din mobilitet)da vi ikke har hjælpemidler til fysiske handikap.

Stald Plus har siden årtusindskiftet udbudt terapeutisk intervention med heste samt kurser og efteruddannelse til behandlere der ønsker at uddanne sig indenfor feltet. Terapi med heste hos Stald Plus er både fagligt og praktisk velfunderet.

 

Stald Plus er en del af Green Care netværket i Danmark.